

Theme: Foundation for our Success

## Global Learner Objectives:

By the end of this conference, you will be able to:

- Acquire best practices demonstrated through ImproveCareNow quality improvement, research, clinical practice, and community engagement skills.
- Describe your impact on patient care and within the ImproveCareNow community.
- Develop connections and relationships with clinicians, patients, parents, and trusted partners to work together in new ways to benefit the IBD community.
- Examine how you might support the advancement of strategic priorities focused on outcomes, equity, sustainability, engagement, and technology.

\*\* This agenda is subject to change until the final continuing education credit is finalized

Thursday, April 27 Conference: 10:00-4:45 PM ET				
10:00	15 min	Welcome, Overview of Agenda and Logistics		
		Julie Massie*		
10:15	30 min	State of the Network		
		Kristin Howe, Peter Margolis, Shehzad Saeed		
10:45	5 min	Stand and Stretch/ Transition of Speakers*		
10:50	60 min	Richard B. Colletti Clinical Plenary: Is Diet the Cause of IBD and Where are We with Therapy?  Charlie Lees, MD		
11:50	10 min	Ignite Talk - Patient		
		Hannah Malerman		
12:00	20 min	Break/Transition*		
12:20	45 min	Community Proposed Breakouts I		
	Clinical	Improving Outcomes for Patients in 2023 with Current and New Therapeutics		
		Charlie Lees, MD		
	Psychosocial	Support Beyond the Clinic: Whole Person Care		
		Rachel Bensen, Fionna Kopp, Edward Hoffenberg, Leela Maitra, Caitlyn Morris		
	QI/ Technology	Needles in the Haystack: Focusing on Patients with Moderate to Severe Disease Using		
		Realtime Dashboards		
		Brad Pasternak, Vinay Vaidya		
1:05	15 min	Break/Transition*		
1:20	60 min	Breakouts II- Codesigning to improve outcomes through the ICN Pathway to Mastery		
		Learning Labs		
	Foundations	Foundations: Linda Bagnata, Kristin Howe, Roger Odom, Sharon Perry, Mallory Moor		
	Remission	Remission - PVP/PM: Fernando del Rosario, Chelly Dykes, John Grunow, Jon Moses, Shehzad		
		Saeed, Kim Shelly, Tiawana Thompson		
	Sustained	Sustained Remission - CSPC- Toya Baker, Mary Bauer, Brendan Boyle, Jen Dotson, Renee Etter,		
	Remission	Shira Futornick, Susan Heppler, Peter Margolis, Melanie Miner, Kelly Sandberg		



2:20	20 min	Break/Transition*
2:40	45 min	Community Proposed Breakouts III
	QI/ Technology	Improving Remission Rates through Registry Reports
		Mallory Moor, Magen Phillips, Tiawana Thompson
	DEI	Healthcare Equity: Applying Early Learnings from ICN Center Initiatives
		Bhaskar Gurram, Mahalakshmi Parakala, Lisa Pitch, Jabir Rizvon, Wendy Rojas, Octavia Scott,
		Joanna Niklinska-Schirtz
	Research	1) SPADE (Sleep Disturbance, Pain, Anxiety, Depression and Fatigue) Symptom Clusters
		in Adolescents with IBD Caeli Malloy, Steve Steiner
		2) Erythema Nodosum and Pyoderma Gangrenosum in Pediatric Inflammatory Bowel
		Disease
		Brad Pasternak, Miranda Yousif
3:25	15 min	Break/Transition*
3:40	60 min	Innovation Plenary: Bedside Intestinal Ultrasound: The ABCs of IUS
		Mallory Chavannes, Jennifer deBruyn, Michael Dolinger, Hien Huynh, Ildiko Mehes
4:40	10 min	End of Day Wrap Up
		Julie Massie*
4:50		End
Friday,	April 28 Conferenc	e: 10:00-2:30 PM ET
10:00	10min	Welcome, Overview of Agenda and Logistics
		Julie Massie*
10:10	45 min	QI/Technology: Driving Improvement Through Data
		Dawn Ebach, Sharon Perry, Kim Shelly
10:55	10 min	Ignite Talk - Parent
11.05	45 min	Jane Weyer
11:05	15 min	Break/Transition*
11:20	45 min	Community Proposed Breakouts IV
	Clinical/ Research	Preliminary Findings from the BISCUIT Study Archana Anandakrishnan, Jeremy Adler, Jon Moses, Perseus Patel
	Psychosocial	Making Pokes Less Painful: Integrated Psychology and Pharmacy Injection Teaches in IBD
	Fsychosocial	Jennie David, Hannah McKillop, Megan McNicol, Victoria McDowell, Adria McDowell
	Engagement	A Virtual Approach to IBD Transition Clinic
		Scott Janssen, Meera Shah, Joanna Niklinska-Schirtz
12:05	10 min	Break/Transition*
12:15	45 min	Community Proposed Breakouts V
	Clinical	A-LiNK: Trailblazing care for patients with Autoimmune Liver Disease and their families
		Amy Taylor, Fionna Kopp, Jane Weyer, Christine Browner
	QI/ Technology	Does Failing at Failure Equal Success?
		Howard Baron, Teresa Carroll
	Engagement	Patient Empowerment: Inclusion, Support and Representation
		Ryleigh Adkins, Avery Krantz-Fire, Hannah Malerman, Ross Maltz, Hilary Michel
1:00	10 min	Break/Transition*
1:10	30 min	Breakouts VI - Role Specific
	Physicians/	Rachel Bensen, Ross Maltz, Megan McNicol, Hilary Michel
	APP/Nurses	

## \*Education Credit Not Available



	Coordinators	Connor Kreese, Roger Odom, Sharon Perry, Kim Shelly, Tiawana Thompson, Alicia Tirloni, Sharon Williams
	SWAP	Jennie David, Noelle Moore
	Dietitians	Natalie Moore, Jen Smith, Kim Beall
	Patients	Shira Futornick, Kera Medhi
	Parents	Ildiko Mehes, Heidi Reichel
1:40	10 min	Break/Transition*
1:50	30 min	Reinforcing Foundations for our Success Kristin Howe, Peter Margolis, Shehzad Saeed
2:20	10 min	End of Day Wrap Up* Julie Massie
2:30		End

